Zahradní kalendář: Březen na zahradě



S březnem přichází jaro a zahrada se probouzí. Jarní cibulnaté a hlíznaté květiny, například šafrány, sněženky, tulipány, narcisy, krokusy, prvosenky a další nám vytvářejí na zahradě radostnou jarní náladu. Odstraňujte odkvetlé části a již v této době rostliny přihnojte.

Jakmile rozmrzne půda, vysaďte lilie a nově zakoupené dřeviny.

V březnu je vhodné vysazovat traviny a kapradiny. Po výsadbě je dobře zavlažte a přihnojte.
Doma si začněte předpěstovávat sadbu rajčat a letniček.

Dvouleté květiny vysaďte již na definitivní místo v záhoně.

Pokud je březen teplý, můžete odstranit přikrytí choulostivých rostlin. Ve vyšších polohách je jen dočasně rozhrneme pro případ, že by se ještě ochladilo. Na to dejte pozor zejména u růží.

Na konci března hluboce seřízněte až na zdravé dřevo zmrzlé části rostlin.

Můžete již připravovat záhony pro novou výsadbu. Nakypřete půdu, odstraňte plevely a rozhoďte vyzrálý kompost. V březnu můžeme na záhony začít vysévat zeleninu.

Vertikulátorem nebo železnými hráběmi vyhrabejte oschlý trávník a pohnojte jej. Na vylysalá místa trávníku dosejte travní semeno.

Pokračujte v probouzení přenosných venkovních rostlin, postavte je na světlejší a teplejší místo a zvyšte jim zálivku.

Ovocné stromy po zimě překontrolujeme. Dokončujeme jejich seřezávání a roubování, které jsme nestihli v únoru. Začínáme je také chránit proti škůdcům, protože ti se s jarem také probouzejí.

(Foto: autor Krásné Bydlení - Dana N.)

Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Za Vaše komentáře jsem vždy moc ráda. Neváhejte se podělit se svými zkušenostmi či výrobky!

PS: Vzkaz pro kolegy marketéry - linkbuildery:
Máte-li zájem o zpětný odkaz ze článku/ komentáře, případně i celý prostor pro váš článek, prosím ozvěte se mi PŘEDEM přes e-mail. Spolupráce je po dohodě možná, ale pro kvalitu webu ji reguluji. Umělé anonymní komentáře mající za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana