WPC prkna – dutý nebo plný profil?

Na našem trhu se setkáte s různými druhy wpc prken. Některá wpc prkna jsou dutá, s výztuhami v podobě podélných přepážek, jiná jsou plná. Jaké jsou mezi těmito wpc prkny rozdíly?

Dutá wpc prkna

WPC prkna Likewood 23 s dutým profilem
Dutá wpc prkna jsou vhodná zejména pro soukromé, rezidenční objekty. Nejsou totiž vhodná pro velké zatížení. Pokud si tedy wpc terasu pořizujete ke svému domku či bytu na terasu nebo předzahrádku, a budete ji používat běžným způsobem, tj. pro posezení, grilování, odpočinek apod., jsou wpc prkna s dutým profilem zcela dostačující variantou.

Někteří dodavatelé uvádějí, že dutý profil lépe odvádí teplo a tudíž se tolik nerozehřívá, jako plný profil. Také prý není po čase tolik znát, ve kterých místech je wpc terasa podložena podkladními hranoly.

Dutá wpc prkna jsou oblíbenější mimo jiné pro svou nižší cenu než za jakou se dají pořídit plná wpc prkna.

Plná wpc prkna

WPC prkna s plným profilem mohou být ze spodní strany "vykousnutá" 
Plná wpc prkna jsou vhodná zejména pro plochy s větším zatížením, jako jsou veřejné plochy, nebo pak u soukromých teras, na které chcete umístit třeba vířivku. Snesou mnohem větší zátěž.
Plná wpc prkna jsou dražší než dutá wpc prkna.


Příspěvky Blogu Krásné Bydlení k tématu WPC terasy:

Foto k článku poskytl:  Fasády & Terasy s.r.o.

Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Linkbuildeři prosím čtěte!!
Pokud máte zájem o zpětný odkaz ve článku či komentáři, prosím ozvěte se mi předem přes e-mail krasnebydleni.dn @ gmail.com. Spolupráci jsem otevřena!
Zcela umělé anonymní komentáře mající evidentně za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana