Rektifikační terče usnadní montáž terasy a pokládku dlažby

rektifikační terče Buzon s nastavitelnou výškou - pokládka dlažby
Pokládka dlažby na rektifikační terče Buzon s nastavitelnou výškou
Rektifikační terče jsou podstavce pod dlažbu nebo terasu, které velkou měrou usnadňují montáž terasy nebo pokládku dlažby. Pokládka dlažby pomocí rektifikačních terčů je velmi přesná a snadná.

Pomocí rektifikačních terčů můžete také položit dlažbu nebo uchytit podkladní rošt terasy i v místech s nedokonale vyrovnaným nebo dokonce šikmým podkladem. Usnadní vám přípravu podkladu a umožní pokládku dlažby i v místech, kde byste ji klasickým způsobem do štěrkového lože ani nemohli položit.


Při montáži dřevěné terasy na rektifikační terče Buzon
byl šikovně skryt odtok vody
Rektifikační terče mohou mít buď pevně danou výšku (tzv. fixní rektifikační terče) nebo mohou být nastavitelné na požadovanou výšku v rámci určitého výškového rozpětí (tzv. výškově nastavitelné rektifikační terče).
Fixní výšku mívají rektifikační terče nejnižších výšek (např. 11 mm, 17 mm apod.), pro podepření vyšších výšek jsou pak využívány nastavitelné rektifikační terče.

Například rektifikační terče Buzon od již tradičního výrobce (první evropský výrobce) umožňují podepření nebo vyrovnání výškového rozdílu až 1 metr.

Podle potřeby můžete nakombinovat modely rektifikačních terčů o různých výškách tak, abyste dokonale vyrovnali výškové rozdíly podkladu.

Výhodou rektifikačních terčů není jen možnost rektifikace výškové. Kvalitní rektifikační terče  umožňují díky přidanému sklonovému korektoru úpravu sklonu terasy nebo její mírné vyspádování v případě dokonale rovného podkladu.

Potrubí skryté v prostoru pod dlažbou

Další výhodou montáže terasy nebo pokládky dlažby na terče Buzon je skutečnost, že díky terčům vzniká vzduchová mezera pod pochůzí plochou a terasa je tak velmi dobře provětrávaná.
V tomto prostoru pod terasou také můžete vést veškeré potřebné kabely a rozvody, schovat esteticky nehezký odtok vody apod.

Při pokládce dlažby na rektifikační terče je také možné i po delším čase po instalaci díl dlažby v případě potřeby (např. zapadlý předmět pod dlažbu) snadno vyjmout a opět usadit zpět na místo.

Rektifikační terče jsou vskutku šikovným pomocníkem pro profesionály i pro kutily při montáži terasy nebo pokládce dlažby.

Foto poskytl: Fasády & Terasy s.r.o.

Související příspěvky blogu Krásné Bydlení:

Konverzace

0 comments:

Okomentovat

Linkbuildeři prosím čtěte!!
Pokud máte zájem o zpětný odkaz ve článku či komentáři, prosím ozvěte se mi předem přes e-mail krasnebydleni.dn @ gmail.com. Spolupráci jsem otevřena!
Zcela umělé anonymní komentáře mající evidentně za cíl jen získání odkazu ale beru jako spam a takové nebudou zveřejněny.
Děkuji za pochopení, Dana